• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

KAJSALISAS ALLA SAKER DEL 12

Årets julklapp bläää, jag har ett mycket bättre alternativ, vem vill inte bli trendsetter.

Dramaten

Visst är den läcker

Handelns utredningsinstitut, har precis som alla andra år valt ut årets julklapp, en färdigpackad matkasse hemkörd av något servicebolag. Fördelen med årets julklapp om man jämför med föregående års typ spikmattan är att man hinner äta upp den, innan man upptäcker att den är onödig. Får man med lite mjöl i kassen, kanske man kan trycka ned det i bakmaskinen som stått oanvänd sen 1988.

Det ryktas att 2012 års julklapp blir en stor container , där vi kan slänga all skit dom lurat på oss sen dess.

Vi behåller alltså kassen, sätter hjul på den och hämtar maten själva. Den här saken har jättemånga fördelar, maten transporteras på ett miljövänligt sätt hem, man får frisk luft och motion, du kommer att handla nära din bostad vilket gör att den lilla butiken där får större chans att överleva. Visst finns det invändningar, men att alla i det här landet måste köpa storpack med blöjor och bor i glesbygd tror jag inte på. Många av oss skulle kunna ha en sådan här som alternativ till bilen, spara bensinpengar och få lite vardagsmotion.

Men den är ju så jävla töntig.

Inte alls, vad är alternativet, en kille som kommer åkande i bil, snurrar runt tio varv utanför affären för att hitta en nära  p-plats och slippa gå 50 meter. Sen dallrar han in i affären. Killar i en tre nummer för stor bil med alladåbmage är väl inte riktigt vad jag fantiserar om när jag stannar tio minuter extra på toa. Tänk en kille som kommer med sin Dramaten, han kan ju skriva ”intresse skogspromenader” på mötesplatsen.se och det ligger någon jävla substans i det.

Jämför med gummistövlarna, för några år sedan var dom jättetöntiga och fanns bara i grönt eller svart. Sen var det någon fotomodell som klafsade runt i leran med ett par på sig, på en rockfestival. Plötsligt blev dom jättetrendiga och fanns i alla färger. Den här vagnen kostade under 200 kronor på Ikea. Den håller säkert tills dom trendiga vagnarna dyker upp och då var du först.

Det här är definitivt årets julklapp.

Lägger in en video om hur det gick till innan bilar och färdigpackade kassar för hemleverans fanns.

Vissa saker var nog roligare förr.

KajsaLisa

6 svar

 1. Matkassen är ingen höjdare tycker jag. Kanske ska ge barnbarnen en varsin kasse.
  Då kanske du gillar Sparzanza, tror de också är finska.

  • Har nog bara hört den där Word of sin med dom, var hel okej, men jag tror dom är svenskar. Hur som helst så har jag ett skitbra svenskt band jag ligger och suger på, skall bara hitta på rätt inlägg för att lägga ut dom.

 2. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att skaffa en dramaten, de är ju lite coola. Med döskalle på och inbyggd mp3-spelare och judas priest – självklart.

 3. Gillar inte helt idén med matkassarna. För äldre kanske men familjen. Sen när hinner man inte handla och planera veckans mat liksom.. bättre gå hem en stund tidigare då istället för att jobba sent för att ha råd med kassen….

  • Det finns nog alltid dom som kommer att använda det. Men dom som har minst tid över är ju barnfamiljer och dessutom minst pengar. Varje vecka innehåller säkert blodpudding en dag och pannkaka en dag, för att spara, men innehåller den där matkassen det ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: