• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

EN KVINNLIGHETSTRISS

Nu skall jag vara rättvis. I veckan var jag inne i ett kommentarsfält hos Hanna Friden och bråkade lite med en antifeminist ( en annan benämning på väldigt väldigt bittra människor ).

Jag blev bland annat kallad manshatare, vilket gjorde att jag kände mig tvungen att länka till mina sexnoveller som handlar om olika män jag klätt av. Jag hatade dom inte alls, vi hade jättemysigt ihop. Men nu är det ju upp till mig att bevisa att han har fel.

Därför har jag bestämt att i den här veckans fototriss med temat kvinnlighet, så skall kvinnligheten få samma behandling som manligheten fick i min manbarhetstriss.

I manbarhetstrissen så var första bilden positiv andra negativ och tredje var en positiv på temat män som uträttar storverk ihop.

Man kanske kan tolka det som jag är lite småhatisk på bägge könen, men att det goda väger över. Nu kör vi.

Bilden föreställer Emma Anzai basist i den Australiensisk-Amerikanska gruppen Sick Puppies, på en spelning på Munchenbryggeriet. Kvinnliga sångare i hårdrocksband är ju rätt vanliga, men kvinnliga basister. Karin Axelsson i Sonic Syndikate är väl en svensk motsvarighet. Sen har jag faktiskt träffat en svensk kvinnlig hårdrocksbasist på ett bokreleseparty i höstas. Eftersom hon och jag tillsammans  stod och sjöng Imse Vimse Spindel till Queens We Will Rock You med händerna flaxande, hängande på bardisken efter att jag dragit i mig tio Brooklyn Lager, tänker jag inte berätta om henne. För hon kanske inte vill det.

Nu kanske ni undrar varför jag valde bilden med henne bakifrån. Tyckte det var den bästa bilden, även om hon är söt från andra hållet också. Men bilden känns klassisk, notera benställningen, känns den igen?

Just det, samma som hos Clashbasisten Paul Simonon från det klassiska albumet London Calling. Men Emma Anzai smyger mjukt och kvinnligt  runt och fullständigt äger scenen på ett kvinnligt sätt. Paul Simonon dänger  helt machobrutalt basen i scengolvet, på ett aggressivt manligt sätt. Därför är den här bilden oerhört kvinnlig. Dessutom ser man ju inte ansiktet på någon av dom.

—————————————————————————————————————–

Lite kvinnlig fåfänga.

Den här bilden tog jag i Gamla Stan sent igår eftermiddag. Själv tycker jag kläder är jättekul, men vad är det vi ägnar oss åt ? Fyller våra garderober med kläder vi inte behöver, tillverkade av folk i Sydostasien under slavliknande förhållanden. Vet inte om kläderna på bilden är bättre eller sämre i det avseendet. Däremot är dom originella. Dom flesta modebloggare jag tittat på är så himla meanstream, det här sticker ut lite mer. Men jag köpte inget ( ren tillfällighet bara ). Kanske skall tillägga att männens elektronikleksaker görs på samma sätt. Ibland kanske man skulle fråga sig om man verkligen behöver en vit topp till.

Nu till kvinnliga storverk.

Ett kvinnligt jordbrukskooperativ i Gambia. Hon som pekar finger åt mig säger att skall jag fota så får jag ta mig fan betala också. En businesswomen alltså. Naturligtvis gjorde jag det, pengarna gick till kooperativet. Det är ju inte mer en rätt, vi rika västerlänningar kan ta otroligt spännande bilder av fattiga till ett lågt pris, för oss. För dom betyder det mer.

Avslutar med att lägga in en video så ni får se Emma Anzai framifrån.

KajsaLisa

30 svar

 1. Det var verkligen en tankeväckande triss på flera sätt. Mycket bra gjort!

 2. Som vanligt givande att läsa det du skriver (och se dina bilder med för den delen). Cool låt på videoklippet.

 3. En jättefräsig triss. Gillar den 🙂

 4. Bra triss där sista bilden verkligen ger anledning till eftertanke

 5. Gillar entreprenörs-damen! Frågar man inte får man inte 🙂

 6. Tack för tipset! No, ingen triss denna veckan…hinner inte. Strax bloggpaus 🙂

 7. Intressanta tolkningar av detta, inte så enkla, tema.
  För att krångla till det hela lite så är ju London Calling-omslaget en pastisch på Elvis Presleys första LP och bilden på Paul Simonon är ju tagen av en kvinnlig fotograf: Pennie Smith.
  http://www.snapgalleries.com/photographers/pennie-smith/

  P-huset Anna i min triss är inte någon ironi av något slag.
  Det ligger i kvarteret Anna i Malmö.

 8. Tänkvärd triss, gillar dina bilder med tillhörande text.

 9. Spännande, varierande triss om kvinnlighet. Bra läsning och fina bilder. 🙂

 10. Gillar Din triss. Den var suverän…

 11. Jaaa.. varför skall vi köpa en massa kläder som bara hänger, typiskt den kvinnliga fåfängan. Älskar kvinnan i sista bilden, kan riktigt se henne framför mig gormandes om pengar 😉

 12. suverän triss med eftertanke, har kollat igenom din blogg och gillar dina inlägg skarpt!

 13. den fototrissen tycker jag om 🙂
  jag tänkte på den benställningen, får man inte väldigt ont av att försöka stå så där, åtminstone om man gör det en längre tid
  kramar

 14. Gillar din triss!!

 15. Det var en mycket bra triss, jag tror att många har fått tänka till ordentligt denna vecka! Nu måste jag ju kika på din triss i manligt också, då var jag inte med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: