• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

FIXA EN CHARTER TILL UKRAINA SÅ SLÄNGER VI UT ALLIHOP

Följetongen om Ganna 91 år som skall till Ukraina är inte slut än. Den senildementa nästan blinda tanten har fått ett litet andrum. Idag har Reinfeldt uttalat sig i ärendet. Invandrarminister Thomas Billström vill inte ändra i lagen.

Facksmil Aftonbladet

Reinfeldt var idag så där jättepedagogisk mot oss och förklarade att det var en fråga om resurser. Visst kan vi satsa på att hjälpa senildementa 91 åriga tanter, men då blir det mindre pengar över till annat som skola och sjukvård.

Oj det var tur att jobbskatteavdrag, den borttagna förmögenhetsskatten och RUT avdraget klarade sig. Men senildementa 91 åriga tanter kanske inte är riktigt så dyra att det påverkar dom sakerna.

Men tänk om Reinfeldt har rätt, allt är kanske en fråga om prioriteringar och resurser. vilken ide jag fick.

Vi chartrar ett plan till Ukraina.

Nu börjar det bli kallt ute, kärnkraftverken står stilla och elräkningarna skjuter i höjden. Längst fram i planet sätter vi ledningen för Vattenfall, Eon och Fortum. Visst kan vi ha kvar dom i Landet och betala ockerräkningar till elmaffian. Men vill vi egentligen betala deras bonusar för att dom har strömmen avstängd när vi behöver den. Det är ju en fråga om resurser och jag lägger nog helst pengarna på annat.

Appropå bonusar.

Ledningen för bankerna sätter vi bakom ( eller vi byter plats på dom, dom skall ju alltid vara så fina och fisförnäma ) .  Lika bra att dom får åka businessclass så dom inte gnäller. Medan vi har noll ränta på lönekontot, aktiefonder som går med förlust och avgifter på allt, håvar dom själva in pengarna. Snart blir det väl en ny bankkris och då tycker dom skattebetalarna skall stå för notan. Då finns det varken pengar till skola sjukvård eller 91-åriga tanter. En typisk resursfråga alltså.

Typisk flygvärdinna

Längst bak sätter vi ledningen för SJ Banverket och alla andra så kallade aktörer som inte kan få tågen att gå. Vill vi ha dom kvar så får vi acceptera att tåget sitter fast i en sjödriva hela vintern. Alla dom här aktörerna kommer i och för sig att sluta skylla på varandra och skylla på politikerna när vi slänger ombord dom på samma plan. Ingen fara, den Moderata Infrastrukturministern Catharina Elmsäter Swärd, får åka med. Tycker hon har en typisk flygvärdinnelook, hon kan ju servera drinkar i plastmuggar åt dom.

Vaddå tycker ni att jag är elak ?

Skall bara tala om att vi har tidigare satt folk vi inte behöver på flygplan som går utomlands. En massa avdankade politiker har vi kört iväg till Bryssel och Prinsessan Madeliene till New York.

Men inte fan blev det mer pengar över till skola och sjukvård för det.

KajsaLisa

Annonser

6 svar

 1. Vasst och klockrent som alltid. Jag blev uppriktigt glad att hon får stanna ett tag till. Skit vore det annars.

 2. Vore nog rätt åt dem. De kanske skulle tycka det var riktigt kul med miljöombyte. Tror att de varit alldeles för länge i den världen där vanligt folk är och eftersom de inte kan vara som vanligt folk låter vi dem åka iväg dit och försöka fixa det där för sig…

 3. Regeringen då?
  Vi behöver inte regeringen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: