• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 6 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

BORDE INTE ALLIANSEN SOPA FRAMFÖR EGEN DÖRR ?

En lite allvarligare vinkling på det jag tog upp igår.

Tänk dig följande, du går till din arbetsplats, lägger upp fötterna på bordet och leker lite med din Iphone. Innan lunch så kommer din chef och undrar vad du sysslar med.

”Jag delar inte det här företagets värderingar längre” svarar du, ”tänkte sitta här i tre år och bara få betalt.”

Ifall någon Centerpartist som har mer erfarenhet av krogarna kring Stureplan än arbetslivet läser detta, så kan jag berätta en sak. Det finns inga arbetsmarknadslagar som stödjer dig om du beter dig på det här viset. Inget kollektivavtal som talar om att du får göra så och ingen facklig organisation som kommer att driva din rätt till det. Alla är överens, man är på jobbet för att arbeta punkt slut. Sen har man vissa rättigheter, men det är en annan sak.

Detta gäller samtliga arbetsplatser i Sverige utom en tydligen.

Riksdagen

I veckan fick vi ett nytt parti i Riksdagen, William Petzellpartiet. Partiet har bara en medlem och en riksdagsman men har ändå glidit förbi 4% spärren. Dess agenda är rätt tunn, den enda viktiga frågan är att förse William Petzell med en jävligt hög lön.

Eftersom det är rätt opraktiskt att landets nio miljoner invånare träffas och rösta om saker, så har vi indirekt demokrati. Alltså dom som röstat in honom i riksdagen är Sverigedemokrater och han skall föra deras talan. Sen tycker jag själv däremot att deras politik är vidrig, men demokrati fungerar så. Nu vill han inte göra det längre men sitter ändå kvar. Ett motiv för detta skulle kunna vara att politiker måste kunna stå emot partipiskan ibland och visa civilkurage utan att få sparken. Men i det här fallet så är han inte ens Sverigedemokrat längre, ändå sitter han skyddad på sin plats och får betalt.

Förutom att det bara är i Sveriges Riksdag som detta är möjligt, så är det en arbetsplats där dom själva sätter upp reglerna för vad som gäller.

Maud Olofsson, du som vill ändra LAS och riva upp folks anställningstrygghet, kommer du att föreslå någon förändring av det här ? Skall du ha en arbetskamrat som vägrar jobba, fast han får betalt från dina väljares skattepengar ?

Jan Björklund, du som vill sänka ungdomarnas löner fast dom gör samma insats som dom äldre. Tänker du i fortsättningen ha en grabb på 23 år som arbetskamrat, som kan sitta på sitt rum i tre år och spela dataspel för en lön på 56000 i månaden plus traktamente och andra förmåner.

För det kan väl inte vara så illa att ni håller käften nu, bara för att era egna förmåner hotas ?

KajsaLisa

Annonser

6 svar

  1. De skulle väck allihop från riksdagen, massa feta löner för att göra ingenting. Som du säger så vågar de inte göra någonting åt det heller.

  2. De lever ju inte som de lär, om man säger så.

  3. Nog håller de käften alltid! Det är nog det enda du kan vara 100% säker på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: