• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

L.åt A.lliansen S.parka

Idag lägger jag in två stories om två helt olika personer som i alla fall jag tycker hänger ihop

Han reste sig långsamt från skrivbordet, ryggen var stel och diskbråcket kändes, kroppen ville inte vara med längre. Tio år drygt kvar till pensionen, skulle han fixa det ? Jo det skulle han, han hade ju vigt sitt liv åt det här jobbet som vaktmästare på regeringskansliet och vad var alternativet.  Möjligheten att få ett annat jobb hade väl passerats för sådär en femton år sedan, dessutom var han ju inte i anställningsbart skick med den ryggen och dom axlarna. Inte ens en frisk 54-åring får jobb nu för tiden.

Dessutom så var det knappast ekonomiskt möjligt att sluta jobba tidigare.

För en tid sedan hade han hamnat på en ny avdelning. Han gjorde samma sak, som förut, men hade hamnat i en annan ruta i organisationen, men brydde sig inte så mycket. Dom där ungtupparna i karriären skulle väl visa musklerna och organisera om lite ibland. Han skötte sitt jobb, var omtyckt av arbetskamraterna och kände sig som en viktig kugge i ett stort maskineri. Även om ryggen värkte så kunde det vara värre, som för grannen. Hans jobb hade försvunnit till Kina, han var i samma ålder och hade samma värkande rygg, var placerad i Fas 3, med en lön som inte gick att leva på. Igår hade han mött honom i trapphuset, gråtande. I hans darrande hand hade han ett kuvert från hyresvärlden, Han låg ett par månader efter med hyran och vågade inte öppna det.

Fan, jag har ju jobbat, betalt skatt och skött mig hela livet snyftade han

Han kände på sig vad mötet skulle handla om, det var nedskärningar på gång, men även om det kändes i magen så kände han sig trygg. Även om Reinfeldt som var den som satt högst upp, var moderat så slog han ju vakt om den svenska modellen med Lagen om anställningsskydd.

Två veckor senare så blev han inkallad till chefen och fick kuvertet i sin hand, genom att trixa med organisationen och varselområdena, hade hans namn rusat upp förbi nästan alla på LAS-listan.

Fredrik Reinfeldt har själv lyckats tagit kål på en myt. Den att det är så svårt att sparka folk i det här landet jämfört med andra civiliserade länder. Vi som upplevt det här har vetat det länge, men efter som det aldrig sker några varsel på nyliberala tankesmedjor så har myten kunna levt vidare. Vi har alltid blivit överröstade. Men frågan är hur Centern skall kunna driva sin paradfråga om att ta bort LAS i fortsättningen utan att bli utskrattade.

Del 2

Denna Enskedevilla är helt oskyldig och har inget med inlägget att göra.

Hon dängde igen dörren på villan i Enskede så det ekade i huset. Hur kunde dom där jävla journalisterna vara så fräcka. Komma hit och ifrågasätta henne. Hon hade ju efter tio år vid 46 års ålder slutat som finansborgarråd i staden. Sen kalla hennes ersättning på 45000 kronor i månaden för pension. Hon har ju barn och vill knappast betraktas som gumma. Hon hade ju lika många människor under sig i Stockholms kommun som en VD i ett stort Europeiskt Aktiebolag. Det var ju så hon skulle jämföras och det var naturligtvis ett avgångsvederlag. För säkerhets skull så tänkte hon efter., hon sa väl avgångsvederlag och inte fallskärm, fallskärm låter så illa nu för tiden.

Politik är ett osäkert jobb och hon måste ju klara sig och barnen fram till pensionen om 19 år, det borde väl dom där jävla murvlarna begripa.

Bägge dessa personer finns i verkligheten.den första heter Gunnar Gerestav före detta vaktmästare på regeringskansliet. Den andra Kristina Axen Ohlin före detta moderat finansborgarråd i Stockholm ( Du Kristina, jag hörde intervjun på Radio Stockholm igår, du behöver inte oroa dig, du sa avgångsvederlag ).

Förutom att Kristinas parti har ansvaret för att Gustav blev av med jobbet har dom en sak till gemensamt, bägges liv styrs av politiskt fattade beslut.

Just det, en sak till, Annika Billström före detta Socialdemokrat som innehaft samma tjänst plockar ut 50.000 kronor i månaden samtidigt som hon tar ut 370.000 kronor om året från sitt nystartade rekryteringsföretag. Dessa pengar betraktas som vinst och räknas inte av från hennes pension ( Ville bara  säga det och tillägga att det äcklar mig, så behöver inte några Moderater berätta det i mitt kommentarsfält)

Bägge låter för övrigt hälsa att dom inte gjort något olagligt.

KajsaLisa

10 svar

 1. jag blir så arg, hur ska vi kunna få sådana här saker att ändras, vi svenskar är lite dåliga på att väcka opinion och säga ifrån
  kramar

 2. Tänk att det alltid är argumentet? ”Jag har inte gjort något olagligt”
  Nähä?
  Omoraliskt då? Nästan änu värre!

 3. Den ena måste ligga bra till hos politikerna. Den andra måste ha trampat dem på tårna. Båda blev av med jobbet. Men den ena fick en riktigt bra ”Lön” att leva på. Den andra hänvisades till det allmänna och det har egentligen bara att göra med vad det var för uppgifter de skötte där. Politiska beslut ligger bakom det mesta i våra liv, fast vi inte tror det….

 4. Läste också om det, så fruktansvärt äckligt. Men de har ju ”bara” följt reglerna som de själva satt dit.

 5. Fan vad bra du skriver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: