• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

KAJSALISA I LONDON DEL 3.

Jag går på konstmuseum och vernissagen börjar flera kilometer innan.

Idag har både jag och BBC bestämt att vädret skall bli bra, jag tar buss 91 ner till Trafalgar Square, med en lätt huvudvärk efter gårdagens blöta övningar. Eftersom jag klafsade hem i mina nya Hunterstövlar i natt från puben, så har i alla fall gympaskorna torkat.

I väntan på att min Alvedon skall börja verka, hamnar jag vid någon form av vaktavlösning. Vad dom vaktar förstår jag inte.

Nice assNere vid parlamentet och Big Ben.

Vid Themsen möter  gammalt  nytt.


Nu har jag inte sett något att fota på två minuter en viktoriansk gatlyckta till kanske.

Skall upp på en bro över floden, i mitten går en gammal järnvägsbro och på bägge sidor om den moderna gångbroar. Jag tänkte följa Themsen på andra sidan bort till konstmuseet Tates Modern. Men först skall vi besöka St Jim Memorial.

Ingen vet hur Jim lyckades ta sig upp och tagga här, en del påstår att gud hjälpte honom.


Hans kropp hittades några kilometer ner efter Themsen, om han slog ihjäl sig i fallet eller drunknade vet ingen. Men efter detta blev han St Jim, klottersanerarnas skyddshelgon, eftersom han såg till att dom inte blev arbetslösa. Eller Jim The Tagger som han kallas på pubarna i dom slitna klottersanerarkvarteren i East End.

Nu är jag över på andra sidan, Themsenvyerna kommer i ett annat avsnitt. Så här skall en glassbil se ut Hemglass släng er i väggen.

Som ni säkert känner till är jag ambassadör för T.I.M.S.J.T. Alltså: Turista I Miljöer Som Inte Är Så Jävla Turisttiga. Den här promenaden verkar bli bra mycket mer spännande än att trängas för att se plastkändisar på Madame Tussads, där biljetterna kostar över tvåhundra. Efter mina shoppingutbrott med Guinnesprylar förrgår och Hunterstövlar igår, så skall plånboken få vila lite och benen jobba istället.

Jag misstänker att Jim varit här.

Men klotter passar liksom in på en skateboard och bmxramp. Här är en som upphäver tyngdlagen med en sparkcykel.

Går vidare, det är ebb just nu, några strandkonstnärer gör skulpturer i sanden. Dom har ställt ut hinkar man kan kasta pengar i om man vill fota deras skapelser. Titta vad glada dom blev.

Men killar, ni skulle ju vara strandkonstnärer, inte strandmusiker. Okej, dra spadsolot, så står jag kvar och lyssnar.

Sen dök det upp en byggnad med enbart designaffärer. Kollade runt lite, hittade en ölöppnare, men jag köpte ju en i förrgår.


Det blev lunch istället. Åt ju kontinental frukost på hotellet. Alltså inte egg och bacon. Nu blev det kontinental lunch, alltså inte pubmacka med en pint.

För alla som saknar turistbilder får jag väl bjuda på lite Themsen.

Målet för promenaden, Tate Modern. Englands nationella museum för modern konst.Bara byggnaden som är ett gammalt elverk verkar spännande. Dessutom gratis.

Som en modern kyrka. Anledningen till att jag tycker modern konst är kul, är inte att jag begriper något av den, utan att jag tycker att det inte finns något att begripa. Då kan jag lägga in mina helt egna tolkningar i det.

Skall vi spela luffarschack ?

Den där Picasso var nog lite gubbsjuk i alla fall.

Klart man inte begriper vad det föreställer. Dom har ju lagt ut dom svarta kluttarna helt fel. Kan dom inte anställa flyttpersonal med lite sinne för konst ?

Den här kräver en djupare analys, en stor hög solrosfrön. Det komiska är att det sitter någon på en stol och vaktar det, alltså är det ett humoristiskt konstverk. Detta innebär alltså att vakten är en del av konstverket, undrar om han vet det ? Nu skall jag avslöja en hemlighet, konstverket är en förfalskning. Jag tömde en butik på fågelmat och smög hit med en skottkärra mitt i natten. Originalet ligger i mitt vardagsrum. Hur i helvete jag skall kunna damsuga hemma har jag inte tänkt ut än.

Efter flera års modebloggande slutar det alltid så här när jag öppnar garderoben, hur fan skall jag kunna fixa dagens outfit.

Öhhh., begriper inget alls, men den blev bra på bild.

Ute i solskenet igen, Milleniumbron är ju också ett konstverk, man kan hitta spännande kameravinklar.

Så här ser den ut när man går på den. Man kommer bort till St Paulskatedralen, som finns på alla vykort och sedan hamnade jag i finanskvarteren som är hur tråkiga som helst. Det får nog räcka för idag.

Just det, dagens inköp. en bok om fotografering, som jag hittade på museet. Det blev en billig dag.

KajsaLisa

16 svar

 1. tack för att jag fick följa med på dina strövtåg i London
  den glassbilen var hur fin som helst, tänk om vi fick se sådana här i Sverige istället för de ljusblå som rullar omkring här
  kramar

 2. Sv: glömde!!!! 🙂
  jag får också ångest med tanke på hösten, vill INTE
  kramar

 3. Jag har inte hunnit med att läsa din blogg, har varit lite för mycket nu…

  Är du i London, en dum fråga kanske, men ibland publicerar man gamla bilder – iallafall jag. Har varit lite dåligt med fotande för den delen också.

  Ja, han hann nog med ganska mycket, att vara 33 år och oppositionsråd. Att stå som plats nummer 7 på riksdagslistan från Jönköpings-län är inte heller så dåligt.

  Det var så enkelt att kommunicera med honom, skickade jag ett mail – svarade han på mail. Annars har ju folk en tendens att ringa när de får ett mail.

  Själv har jag fått min sambo att gå med på att gifta sig, eller det var faktiskt han som föreslog det (efter allt mitt tjat i sex års tid..). Så den 14 oktober blir det alltså av, han och jag i stadshuset. Utan familj och släkt. Det känns bra att vi tar det steget tillsammans. Att vi tillsammans går vidare.

 4. Underbara bilder du bjuder på, och jag håller bara med en glassbil tycker jag skall se ut sådär 🙂 Trevlig helg på dig!

 5. Härligt underbara bilder. Du har det väl skitkul förstår jag.

 6. London är en häftig stad- gillar! När jag är där försöker jag få biljetter till någon musical….

 7. Den dagen kan inte ha kostat mycket i pengar, men i kalorier har Du nog gjort av med mer än igår, Men det var tjusiga bilder som Du har tagit….

 8. Har du sett TV-serien Sherlock som gick på TV för ett tag sen? De har gjort om den så att den utspelar sig i moderna London, och den är helt underbar! Tycker mig känna igen den där klotterväggen från ett av avsnitten.

  • Såg också ett par avsnitt, tyvärr satte jobbet stopp för det. Jobbar ju lite udda tider. Gillade hantverket i serien, som det mesta dom gör. Just nu går en ny serie på 8 SVT tror jag )The Hour som handlar om en grupp människor runt ett TV-program under TVns barndom på 50-talet. Den gick även i BBC när jag var i London. Har bara sett något avsnitt, så jag har inte följt handlingen, men älskar tidsdokumentationen. Råkar man ha lite skrynklig kostym, betraktas man som bohem och folk sitter helt ogenerat och blåser cigarettrök på varandra i bilen.
   Det kan kanske vara samma klottervägg, men glöm inte att Jim The Tagger var en otroligt aktiv konstnär under sin korta levnad, det var nog därför han blev helgonförklarad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: