• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

ENTREPENÖRER OCH ENTREPENÖRER

Är det slutet vi ser nu ? Han han verkar umgås i en del skumma kretsar. Han har säkert inte alltid rent mjöl i påsen och det finns nog några skelett i garderoben.

Facksmil Aftonbladet.

MEN

Han är den enda som dom säkert tiotusen som blir utan jobb om SAAB brakar åt helvete kan luta sig mot, när regeringen står med armarna i kors och tittar på. Fick dom någonsin en chans att visa vad dom gick för, med sina nya bilmodeller. Människor som givit allt för företaget står nu utan lön. Regeringen har kommit fram till att man tycker synd om dom.

Först kom världskrisen som drabbade SAAB, det fick dom fixa bäst dom ville medan dom andra länderna i Europa stöttade sin bilindustri. SAAB gick åt helvete, med i raset följde underleverantörerna. När man väl kom upp på banan igen, så var underleverantörerna inte med, dom hade varit tvungna att skära ned för mycket. Flaskhalsar skapades delar kom inte fram och bilar kunde inte levereras. Dom som levererade ville ha betalt, ryssen som ville köpa in sig var för skum och där befinner vi oss nu.

Säga vad man vill om Muller, men entrepenör är han, han far ensam runt jordklotet för att hitta finansiärer medan Maud Olofsson säger.

Nä Nä, det där får ni fixa själva, men fixar ni det så skall jag godkänna först.

Nej, naturligtvis kan vi inte låna ut skattepengar till industriföretag. Man kan ju inte jämföra med krisande banker som både kan få stöd och miljonbonusar utbetalade på en gång.

 • Eller skattesubventionen till företag som skall ta bort folks dammråttor ( RUT)
 • Eller byggföretagen som skall byta ut folks tapeter när dom tröttnat på dom ( ROT)
 • Eller alla skattemedel som pumpas in till bönderna ( EU )
 • Eller subventionen av mitt gymkort.
 • Eller de troligen kommande sänkningen av restaurangmomsen.

Jag börjar undra om inte allt i det här landet går på bidrag utom just SAAB.

Men för att återgå till inläggets titel, det som irriterar mig, är när människor bara för dom klättrat tillräckligt högt börjar kalla sig entrepenörer. Man kan sitta som anställd VD och slå sig för bröstet utan att riskera ett dugg, till skillnad från dom verkligen driver egna företag. Till skillnad från Muller så de nog hela den svenska VD-eliten hoppat och fällt ut fallskärmen för länge sen.

Men låt oss titta på en typisk låtsasentrepenör.

Den här kvinnan.

Hon brukade ju skryta om att hon varit entrepenör.Hon var anställd VD för Västerbottens hushållssällskap, som skulle hjälpa företag i glesbygden i fyra år. När hon började hade dom 4 mille i EU-bidrag och nästan dubbelt så höga intäkter. När hon slutade så hade dom 11,7 mille i EU bidrag och en tredjedel så höga intäkter.

Bland annat efter ett stort misslyckande med svampodling.

Dom som städade upp efter henne var inte glada.

Tror ni mig inte så kolla länken

Länk

Här är en förkortad version för er som inte orkar läsa allt.

Länk

Vem vet, nästa vecka kanske även Muller måste kasta in handduken och då står fabriken i Trollhättan tom.

Kanske Maud kan odla svamp där om EU ställer upp med bidrag.

KajsaLisa

Annonser

10 svar

 1. Känns så jävla trist att man ”tycker synd om arbetarna” men sen inte gör ett skit. (och inte har gjort det sen evigheter) Bankerna spyr man in miljoner in (igen och igen) men ett företag som SAAB som står för så otroligt mycket svenskt, nej.. ”They’re on their own”
  Fy faan!

 2. Så som Maud dillar om allt och inget undrar man ju vilken typ av svamp hon har fått tag på egentligen. Snart står hon väl i köket och lirar nyckelharpa.

 3. Tur att man inte har några skelett i garderoben,
  om vi bortser ifrån liken i källarförådet!
  🙂

 4. Det bästa jag läst på väldigt länge. Synd att inte slätstrukna matjesillen Reinfeldt förstår ngting om svenska varumärken:
  – För mig är den svenska modellen att satsa på människor, inte att bevara strukturer och fabriker så att de ser ut som de alltid har gjort…
  Blaha blaha. Som om inte Saab är uppbyggt av människor. Och som om Saab alltid sett ut som det gjort. Finns väl inget företag som fått göra sådana kovändningar de sista 10 åren som de.

  Istället skapar vi ett ”tjänstesamhälle” där pengarna bara går runt runt. en liten finansbubbla i Kina o allt går åt ……….
  Vi proucerar snart ingenting utom tjänste- och servicefolk….

 5. […] Kajsalisa en tjej som säger sig vara ”väldigt” långt från Stureplan har en brutal beskriving i sin blogg. Min definition är precis som hennes inte kopplad till genus, men såhär ser det nog tyvärr […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: