• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

KAJSALISAS R.I.P

TIPSPROMENADEN.

Går man ut i skogen kan man ibland se dom små lapparna på träden, gulnade, trasiga, eller knappt läsbara. Med frågor som………

Hur många flätor har Pippi Långstrump ?

1. En

x. Två

2. Flera

Upphittat i skogen, kanske skulle ringa Riksantikvarieämbetet.

Under planeringen för hajken som jag beskrev förra veckan, satt vi hemma hos mig runt köksbordet med en bild på en stor äng.

”Vad gör vi på det här stället” frågade han som satt mitt emot mig.

”Tipspromenad” Föreslog jag, tolv lappar med frågor. Jag kan sätta ihop det.

Alla suckade, ”Kajsa tänk efter lite, tipspromenader är passe.”

”Tycker jag inte alls svarade jag surt, kolla in bilden hur fint det är. Efter en lång promenad genom skogen kan dom varva ned och gå runt på ängen. När dom svarat på frågorna så kan dom ha sillunch i gräset.”

Han hånlog nästan mot mig, plockade upp sin Iphone och sa ”Kajsa, tänk efter lite.”

Det var nu jag förstod att tipspromenader var lika passe som karbonpapper och skrivmaskiner. Alla kommer att slå upp Wikipedia och den som vinner är inte den med bäst allmänbildning, utan den med bäst täckning.  Tekniken har förpassat Tipspromenaden till historiens skräphög.

Jag saknar faktiskt denna totalt actionlösa sysselsättning. Jag minns min skoltid, från ettan till nian, så lyckades klassen inte skaka fram en enda klassförälder vars fantasi sträckte sig längre, än till brännboll med tipspromenad. Samma sak dagarna innan avslutningen i nio år och så korvgrillning med festiskartong naturligtvis.

Under tipspromenaden fick jag pusta ut, efter att farsan först alltid missat bollen först med runda slagträdet ( undrar varför han ens försökte år efter år ). Sen missade han med platta slagträdet och försökte springa runt alla fyra hörn ( Som bestod av föräldrarnas jackor ) för att alltid bli bränd.

Fy fan vad jag skämdes

Dom andra föräldrarna var väl inte så mycket bättre, men en tjej i klassen hade en farsa som var gympalärare. Träffade alltid klockrent på första slaget med runda och hans långa basketspelarben hjälpte honom till frivarv. Satan vad avis jag var. Hade jag tur så stod farsan vid sista jackan och fick flåsa med sista sträckan och bidra med ett poäng.

Tipspromenaden blev liksom det som gjorde att vi ofta fick avbryta förnedringen, för att hinna äta dom brända avlånga saker som legat i ett paket det stod Hot Dogs på. Som en självutnämnd alltid manlig grillmästare bränt sönder på en vinglig plåtgrill.

Jag minns hur lycklig jag var när det regnade den dagen och verksamheten flyttade in i klassrummet. Det blev tipspromenad i korridoren och sådana där kokta goda korvar som det small om när tänderna gick genom skinnet.

Tyvärr sken nästan alltid solen från en klarblå himmel den dagen under hela min skoltid.

Om kreativiteten inte ökat hos klassföräldrarna, så innebär detta att ungarna måste plågas dubbelt så länge med brännboll i fortsättningen, stackars dom.

Om inte …….. vi tittar lite noggrannare.

Smart, den knäcker man inte med en Iphone.

Då finns det kanske hopp för framtiden i alla fall.

KajsaLisa

8 svar

 1. Nedskräpning i Naturen kallar jag det! 😦

  • Det har du helt rätt i. När vi som jobbar inom scouterna är ute så skall allt naturligtvis tas därifrån. ”En scout lämnar bara ett minne efter sig” brukar man säga. Lappen såg jag i en skogsdunge en bit från där jag bor och har inget med vår utflykt att göra.Den såg ny ut och det ligger några skolor i närheten, så jag lät den sitta uppe ifall den fortfarande används.

 2. Tack för tipset, var ju tvungen att skicka ett bidrag bara för att 😉

  Skrivaren var inte så fasligt dyr faktiskt, 1 500 eller nått sånt där kostade den – och den funkar utmärkt! 😀

 3. hahaha – jag gillar i allafall tipspromenader, så det så
  kramar

 4. haha alla barn skäms väl över sina föräldrar utom mina då…
  snygg vattenbild. ko mmer ihåg när du lade ut det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: