• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 15 andra följare

  • Kategorier

BEHÖVS MAN ? ETT FÖRSÖK TILL VÄRLDSREKORD I CYNISM.

Läste ledaren i Aftonbladet igår. En fråga som angår mig, en fråga som angår oss alla.

LÄNK

Facksmil Aftonbladet

Tydligen har Jan Björklunds gymnasiereform skapat problem. Eftersom dom yrkesförberedande linjerna inte ger högskolebehörighet, så ratas dom av ungdomarna. Hälften av alla platser kommer inte att fyllas i höst. Fortsätter det så här, så kommer vi i framtiden inte kunna få våra bilar reparerade. När alla Svenne Bananer sitter med familjen i kö till köpladorna på helgerna, kommer vi inte att kunna exportera något som balanserar mot allt vi skall släpa hem som är tillverkat i Kina. Våra stopp i avloppen kommer att sitta kvar och ingen kommer att laga maten som skall serveras på restaurangerna.

Men herregud, nu snackar vi ju om vanliga skitjobb, det klarar vi väl oss utan. Vi lever ju i det moderna kunskaps och informationssamhället.

Visst, när någon skum lampa lyser på instrumentpanelen på vår nya bil och den inte startar, så kan vi ju berätta det för alla på Facebook, det räcker väl.

Dom här sakerna är väl inga problem för Björklund, som knappast bryr sig om jobb där man blir skitig under naglarna. Sveriges framtid byggs ju av gubbstruttar som trycker ned doktorshattar över öronen på varandra och några fler Nobellpristagare från Sverige skulle väl sitta fint. Men ifall det blir strömavbrott, när vi skall se Nobellfesten på TV och ingen fixar att laga det så missar vi det också.

Vi kan ju vara glada att vi har det nya mantrat forskning och utveckling.

Forskning och utveckling har blivit medelklassens våta dröm. Här sitter man framför TVn och konstaterar att någon svensk VD flyttat produktionen till Kina. Genom sina hårda nypor har han sparkat folk, sparkat upp börskursen ( vilket gynnar pensionsfonderna hurra hurra) och sparkat upp sin bonus till nya rekordnivåer.

Då har vi trösten Forskning och Utveckling. Vad fan skall vi tillverka något för, vi som är så kompetenta, här skall forskas och utvecklas tjofadderittan hej vad det går. Vi lever ju i en global värld kan inte dom där SAAB-gubbarna i skitiga overaller nere i Trollhättan inse att dom är helt off.

Den globala världen ser alltså ut på följande sätt: En miljard kineser går oroligt runt på sina fabriksgolv på andra sidan jordklotet och tänker. Fan, hoppas dom där människorna uppe i det där pyttelandet vid nordpolen forskar och utvecklar ordentligt så vi vet vad vi skall göra.

HA HA HA

När det gäller vården så är det idag bara fyra procent som läser omvårdnadsprogrammet, mot tjugo procent som läser den högskoleförberedande linjen samhälle. Vilket innebär att det kommer att finnas jättemånga som kan föra statistik över hur få gånger du blir torkad i arslet, när du ligger på sjukhus och är oförmögen att göra det själv.  I och med att fler blir äldre så kommer behovet av sådana som mig att explodera, var tredje uska går dessutom i pension inom tio år. Nu kanske Svenne Banan vaknar till liv och tänker herregud, läkarna kommer ju aldrig att torka mitt arsle eller ställa fram matbrickan. Hur skall jag då klara mig när jag blir gammal och det är personalbrist inom vården.

Vem tömmer dom här?

Lugn, det finns ingen anledning till oro.

Det kan aldrig bli riktig brist på sådana människor, eftersom dom till skillnad från Forskare och Key-Acounts saknar all social status. Att någon i ansvarig ställning skall behöva förnedra sig så mycket, att han måste fastanställa dessa människor på heltid och ge dom rimliga löner kommer aldrig att ske.

”Du jag skall på ett viktigt sammanträde och diskutera staplar i Power Point, hörde att dom på avdelning sju inte fått mat på en vecka. Kan ingen jävel ringa ett bemanningsföretag som fixar det. Har inte tid med sån skit”

Vad som kommer att hända är alltså följande. Eftersom vi människor är medkännande och bryr sig om våra nära och kära, så kommer barnen att vägra lämna över sina gamla föräldrar till en skitvård som inte fungerar längre. Deras samveten förbjuder dom. Att du vårdas av lågavlönade utbildade kvinnor i vården kommer bara att bli en historisk parentes. Vi går tillbaka till det som gällde dina förfäder. Du kommer att vårdas i hemmet av oavlönade outbildade kvinnor, alltså dina barn.

Så Svenne Banan, oroa dig inte över din skröpliga ålderdom, oroa dig istället för det oavlönade jobb din egen dotter kommer att ha i 50-årsåldern.

Detta gäller naturligtvis inte Jan Björklund som har råd att betala för sig.

KajsaLisa

2 svar

  1. Ursäkta mig men, fy fan vad bra skrivet. Den texten berörde hela vägen från hjärteroten till tåspetsarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: