• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 13 andra följare

 • Kategorier

IFALL DET HÄNDER I ALLA FALL.

Tjernobyl 1986

Nej, det var ju en gammal kommunistisk öststatsreaktor, ingen säkerhet alls. Det kan ju inte hända hos oss med vår säkerhet.

Japan 2011

Ja men herregud, tsunami och jordbävning, sånt händer ju inte hos oss, nu får du väl ge dig i alla fall, våra kärnkraftverk står stabilt.

Sverige 20..

Logiken blir alltså att ju mer reaktorer som havererar utomlands, ju säkrare blir våra som inte kan haverera på samma sätt.

Men ifall det  händer hos oss  i alla fall, så undrar jag vad som kommer att vara så unikt då, så det inte kan hända någon annanstans på jorden ?

I alla fall inte samma sätt.

KajsaLisa

12 svar

 1. Tack för ett fint inlägg! Har själv bloggat om kärnkraften på min blogg, där jag skriver om kärnkraft, monarkin, sjukvården och jämställdhet.

 2. Konstigt att få läsa detta, på frukosten idag sa min grabb ”undrar om inte världen går under också” ? Rätt kusligt når en kille på 16 år säger så.
  Tycker du fått till det bra på din nya blogg. Själv har jag problem med att lägga till på höger sidan, t.ex. bloggvänner.

  • Det verkar ju som vi människor anstränger oss för att det skall bli så, så det ligger nog något i vad han säger. Nu påminde du mig om mitt dåliga samvete, länklistan. Började lägga upp den för ett halvår sedan när jag startade upp bloggen, men kommer inte ihåg hur jag gjorde. Skall ta tag i den så småningom.

   • KLicka på Länkar/links i din högerpanel i administrationen. Sen lägger di helt enkelt till adresser där.
    Sen får du gå in på widgets under utseende och dra links-baren till panelen. Fast du borde redan ha den där eftersom har en liten lista redan. 🙂

    Fråga gärna om det är något mer, jag börjar nog bli duktig eftersom jag har hand om 3 st egna (helt installerade själv) och en på wordpress 🙂

   • Tack för hjälpen, jag skall ta tag i det när jag har tid i lugn och ro. Men just nu hinner jag bara med att skriva ett inlägg om dagen.

 3. Väldigt tänkvärt. Å andra sidan, om det händer så finns det väl någon mening bakom det. Synd bara att det ska ta så fasligt lång tid innan man verkligen dör.
  Psst, fy dig, fortfarande ingen bloglovin… 😉

 4. Jag försöker att inte tänka på det så mycket. Paniken bubblar upp då. Usch och det verkar som att de tystar ner rätt mycket i Japan också. Gissar på att de gör det här med.

 5. Klart det är så; sannolikheten för att det ska hända här blir ju mindre för varje gång det händer någonannanstans, eller?

  SVAr: Noll grader just nu här. Fastän strålande sol 🙂

  • Precis, Harrisburg med Tage Danielsson. Fick ett tips om den och tittade på Youtube. Det var nog den som inspirerade mig till inlägget. Fast hans retorik kommer man ju inte i närheten av, han måste haft en enorm svada. En man skulle velat sett i verkligheten men som gick bort alldeles för tidigt, Ronja Rövardotter minns jag i alla fall. Tror det var han som var regissör till filmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: