• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

KAJSALISA BLIR SNOOZEALDEMOKRAT

Den första busshållplatsfilosofin i den här bloggen.

( En tradition från metrobloggen )

Perfekt busshållplatsfilosofioväder, blött, kallt, blåsigt och mörkt.

Jag kände på mig att jag skulle komma på något så kameran fick hänga med idag

Jag tar dom vanliga förutsättningarna igen, det är tidig morgon och skitväder. Jag klär på mig ordentligt, dunjacka eller regnrock beroende på temperatur eller årstid och tar en 20 minuters promenad till morsan med Lufsen. Sen ned till morsans busshållplats som saknar allt vad regn, snö och vindskydd heter. En träsoffa med en stolpe där jag ensam  skall vänta på bussen som precis gick. Helt inkapslad tittar jag ut genom brevlådeinkastet som blivit av huvöppningen på rocken. Då i min ensamhet med vinden och regnet som sliter i kläderna kommer ideerna och ett nytt filosofisk blogginlägg blir till.

Jag har ju gjort ett blogguppehåll ett par veckor när jag pysslat med wordpressbloggen. Har börjat känna mig lite ringrostig. Fast jag vet vad jag vill göra med bloggen långsiktigt så är det skitsvårt att hitta uppslag dag för dag.  Jag behöver nog min skitvädersmeditation här idag.Då brukar ideerna komma.

Det har inte bestämt sig om det skall vara snö eller regn idag, det försöker vara snö men misslyckas. Jag träffas av flingorna som rinner nedför rocken som vatten. En eller två plusgrader kanske, sen blåser det utav bara helvete och blasket kommer ned på tvären. Jag tröstar mig med att vattensamlingarna mina gummistövlar forcerat på vägen hit varit is för en vecka sedan och att det här snabbar på snösmältningen. Det är inte så jobbigt att stå här om man klätt sig ordentligt, det värsta är alltid att gå upp på morgonen oavsett väder. Jag älskar snoozeknappen på väckarklockan, den får ringa en halvtimma för tidigt så jag hinner trycka några gånger extra.

Nu vet jag, jag skall bli Snoozealdemokrat

Den där stora bågformade knappen längst ut, love it.

Dagens busshållplatsfilosofi.

Jag har bestämt mig för att starta ett nytt parti. Just nu fungerar inte Sossarna på det lokala planet. Vi har ju bestämt i partiet att inte vara osams med alliansen, utan med varandra istället. Men som gräsrot blir det lite jobbigt att reta upp grannen och kalla honom för förnyare och blänga på varandra på Konsum. Jag ligger lågt ett tag till det lugnat ned sig och startar särintressepartiet

Snoozealdemokraterna

Tänk er så här, dom som blir arbetslösa säger efter ett tag: Fan, jag har vänt på dygnsrytmen. Samma sak säger dom som har semester, är sjukskrivna eller lediga från jobbet av någon annan orsak. Alltså har man ingen chef som står och skriker åt en

LÄR DIG KOMMA I TID FÖR I HELVETE !!!!!!!!!!!

Så vänder man på dygnsrytmen. Kan det inte vara så att det är chefen som vänt på dygnsrytmen från det normala. Själv jobbar jag skift och har alltid tyckt dygnsrytm är lite småborgerligt, jag har alltid ifrågasatt det här med präktig morgonpigghet. Vi var säkert nattdjur på stenåldern, med knivskarp mörkersyn jagade vi fram till gryningen. Sen blev det neolitisk stenålder vilket innebar att man började odla upp jorden. Eftersom det var ett helvete att se vad man odlade mitt i natten  (försök själva att släcka alla lampor och vattna blommorna i fönstret,  man blir blöt om strumporna ), så var man tvungen att gå upp på morgonen. Sen kom sådana där klämkäcka uttryck som ”Man skall vara uppe med tuppen” . Vilken jävla tupp ? Jag äger ingen och bara älskar min snoozeknapp på väckarklockan. Det snackas om djupsömn och remsömn, säger bara

Somnaomsömn är bäst.

Som Snoozealdemokrat kommer vi att ställa helt nya krav på samhället.

 • Frukost på sängen som hushållsnära tjänst ( fast inte för tidigt ).
 • Sex timmars arbetsdag ( vi tar bort dom två första timmarna )
 • Mer pengar till forskning och utveckling, klockeländet börjar ju låta igen efter nio minuter, vi måste forska fram klockor som håller tyst en halvtimma.
 • När man kommer till jobbet så skall chefen enligt den nyreviderade arbetsmiljölagen bjuda på kaffe och ostfralla ( underdel ) som tack för uppoffringen. Allt mummel om sen ankomst och pikar som ”köpte du kvällstidningen på vägen” räknas nu mer som kränkning av individen och som skadestånd får man extra sovmorg… öhhh… jag menar förmiddag i en vecka.

Så där, nu ser jag bussen, eftersom det var på gränsen till dunjacksskitväder så har jag klätt på mig ordentligt under regnburkan. Raggsockor tjock tröja med hög krage och mössa. Fryser man blir det inga bra filosofier. När jag går på bussen  skall jag sätta mig längst bak. Ha huvan på rocken uppe, dra ned mössan över ögonen och somna om. Chauffören väcker mig vid ändhållplatsen som vanligt.

Fast jag har aldrig vågat trycka på honom.

KajsaLisa

9 svar

 1. jag älskar dina filosofier, trevlig läsning liksom 🙂
  kramar

 2. Vad fan ska sossarna göra i mitten ?

 3. SVAR: Ja en del människor verkar vilja vara kritiska mot det mesta. Starta ett eget parti kanske? Kritiska Partiet… När det bara gnälls för gnällandets skull då blir det trist!

  Du ska nog kolal dressen till din blogg när du skriver kommentarer hos mig, den har blivit fel och om du inte rättar till den så hittar inte folk till dig 🙂

 4. Jo, jag vet att det finns något som heter ”vita arkivet”. Han hade dock inte valt något sånt, så vi har valt allt och gjort det så fint vi själva tycker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: