• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 17 andra följare
  • Kategorier

KAJSALISA FILOSOFERAR I REGNBURKA

Det är tidigt Onsdag morgon, jag står på en busshållplats, busshållplatsen består av en stolpe med tidtabell och skylt samt en träsoffa. Tvvärr ingen busskur, som hade varit bra idag när det ösregnar. Bredvid mig står ett gult regnställ, som jag inte kan bedömma kön eller ålder på. Det har inte rört sig eller sagt något, men jag är rätt säker på att det är någon i det.

Blöt utsikt från min busshållplats

I morse vart det inte cykel med Gore-texställ, det blev kollektivtrafik i regnrock. Jag skall till gymmet i eftermiddag, känns skönt att sätta sig nyduschad på bussen hem så cykeln får vila idag.

Just nu ställer jag mig två frågor.

  1. Varför tog jag inte gummistövlarna.
  2. Varför har inte min busshållplats tak när andra har det.

På den första frågan är svaret min egen fåfänga, det skall sluta regna och bli sol  i eftermiddag påstås det ( fan ta SMHI annars ) och då vill inte jag klafsa in på gymmet i gummistövlar. Men nu klafsar det ännu mer om mina gympaskor som är dyngsura.

På den andra frågan får man väl fråga SL, fast jag har märkt att vi som stiger på bussen här oftast är mer praktiskt klädda än dom andra som har tak på sina hållplatser. Dom blir alltså blötare längre fram på resan än vi, så det jämnar liksom ut sig. Får väl se vem som står bredvid mig när vi går på, tyckte just regnstället rörde på sig, alltså är det någon där inne.

Det skall vara ordning i skolan, man skall synas, vi i Folkpartiet förordar paraplyer från årskurs sex

 

Fast jag är nog lika oindentifierbar själv i min svarta regnburka med reflexer. Tänk om Jan Björklund skulle se oss. Då kanske han stiftar en lag som säger att folk som bor vid busshållplatser som saknar regnskydd inte får söka till högskolan.

Nej, nu börjar det bli tråkigt att stå här och det får inte plats mer vatten i skorna. Kanske skulle konversera lite med den gula figuren bredvid mig. Jag kan ju säga ”Herregud vad det regnar” och då får jag svaret där innifrån ”Ja” Nej, jag filosoferar vidare själv istället.

Jag är lite besviken på SMHI, som det lät på dom igår, så skulle det komma blixt, dunder och vattensamlingar som vällde fram över gatorna, det här är ju bara ett vanligt ösregn även om det hållt på länge. Då hade jag inte tvekat utan tagit gummistövlar, konstigt, ju mer det regnar ju torrare är man.

 

Jag ifrågasätter inte klimatförändringarna, men i bland undrar jag om man kan tolka varenda litet åskväder som att det beror på klimatet. Det måste ju ha regnat förr också. Vi har haft en värmebölja,  nu kommer regnet. Det är skillnad mot i dom fattiga länderna, där det varit torka i flera år, eller i Pakistan, där monsunregnen skapar mänskliga tragedier.

Man skulle ju kunna tro att vi försöker döva våra dåliga samveten, ”titta vi drabbas också, regnet förstörde min semester” typ. För innerst inne är vi rätt säkra på att det är vi i den rika världen som med vår livsstil ställt till med det här och dom fattiga får betala priset. Vattenfyllda källare går väl på hemförsäkringen och vi slipper ju koleraepedemier.

Men Kina säger någon, dom skitar ju ned värst. Visst, vi i dom rika länderna flyttar ju produktionen dit. Företagen slipper ju alla dyra miljökrav, tjänar mer pengar och alla med aktiefonder blir lyckliga.

Har hemma kan man skryta med att man är miljövänlig och sälja av sina utsläppsrätter med vinst. Det som skulle renats i Sverige släpps direkt ut på någon bondes åker i Kina

Kan hyckleriet bli mer fulländat.

Vad mycket tankar jag får när jag står här, fast nu borde bussen komma snart. Äsch, lite blöt om fötterna är ju inte så farligt. Jag filosoferar vidare.

”Innanför rocken är jag torr, men skorna är blöta”

”Stumporna luktar nog misstänkt av röta”

Oj, det blir en dikt, jag filosoferar vidare.

Mina dyngsura skor

En dikt framfilosoferad av KajsaLisa Ström under ett regnoväder på en busshållplats utan tak.

Nu står jag i regnet och väntar på bussen.

Någon där uppe har öppnat upp slussen.

I min långa regnrock ser jag ut som en munk.

Och i mina skor luktar strumporna skunk.

Men jag borde vara lycklig i mina blöta skor

På andra sidan jorden är det flod där dom bor.

Och vem bryr sig om ett par dyngsura pjuck?

När man i Pakistan på taket flytt upp.

Klimatförändringen drabbar ej lika.

Dom är så fattiga och vi så rika.

I torkans Ryssland skogen brinner.

Problemet är man ej släcka hinner.

Såg du på nyheterna, såg du den röken?

Och snart är halva Afrika öken.

Det går ej att odla det är för torrt.

På andra ställen flyter maten bort.

Det är slut med oss alla när jorden är kass.

Men vi far mot undergången i första klass.

Men åska är vackert och har något visst.

Nu mullrade det och jag såg en blixt.

Men vad förstår vi av naturens system.

Mina vattenfyllda skor är ett lyxproblem.

Fast nu kommer bussen, syns jag i regnet hej här står vi.

Shit han stänkte ned mig och körde förbi.

Var ligger ”ej i trafik”?

Fan, nu blev jag förbannad det gick att få in mer vatten i skorna nu säger det chopp-chopp när jag rör på tårna och vattnet rinner mellan dom.

JAG VILL INTE VARA HÄR LÄNGRE!!!!!!!!!!

Men vänta nu fick jag en ide.

Titta var bra, nu kan jag plaska med tårna i vattnet, jätteskönt. Jag åker till jobbet barfota, alla mina Key Acountsgrannar åker tjänstebil till jobbet idag. Det gör dom alltid när det regnar, så det är ingen på bussen som trampar mig på tårna.

Nu fick jag tillbaka inspirationen, kanske skulle filosofera fram en dikt till. Eller tonsätta den jag nyss gjorde. Vilket bra sätt att inleda en konservation förresten.

Du i gula regnstället, har du möjligtvis ett munspel på dig jag kan få låna?

 

Bussen kom tillslut, när vi klev på, så visade det sig att det var den jättesnälla granntanten som stod bredvid, när vi dragit ned våra huvor och känt igen varandra, så satte vi oss och pratade hela bussresan. Jag förklarade min busskursteori, den verkade stämma och  vi fnissade åt alla blöta tröjor som klev på från busshållplatser med kur, Vi hade jättetrevligt fast hon hade inget munspel.

Jag kom fram till jobbet, hängde upp kläderna på tork, skorna vart nästan torra. Tur man har arbetstofflor.

Men det spelade ingen roll, när jag skulle till gymmet på eftermiddagen  ösregnade det fortfarande.

Fan ta er på SMHI, jag litar inte på er längre, nu blir det gummistövlar i fortsättningen.

KajsaLisa

www.aftonbladet.se/nyheter/article7569788.ab

www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article7570131.ab

www.aftonbladet.se/nyheter/article7569801.ab

www.dn.se/nyheter/valet2010/fp-vill-strama-upp-slojregler-1.1148257

aftonbladet.se/nyheter/article7567688.ab

www.dn.se/nyheter/valet2010/s-bjorklund-gor-en-hona-av-en-fjader-1.1148559

SD kan gynnas av Björklunds utspel” (dn.se)

Skrivet av kajsalisa 4 augusti 2010 klockan 21:06

Kommentarer

Jag får försöka läsa dina inlägg senare, såg bara den där FP.Nu ska föräldrarna tvingas sitta med i skolan också… när eleverna bråkar..
Skrivet av Järnis 2010-08-09 kl 10:45
kajsalisa svarade 9 augusti 2010 klockan 15:28:
Tycker det är kul att du tittar in fast du har mycket att göra. Släppte just ett inlägg om det.
Åh, vilket bra underhållande inlägg och en riktigt duktig diktare är du också. Oanade talanger så här på kvällskvisten! Tänkvärt var det också.
Skrivet av annamis 2010-08-06 kl 23:54
kajsalisa svarade 8 augusti 2010 klockan 02:08:
Tack, det är sådana här inlägg jag gillar mest att skriva, en form av genomarbetat nonsens som växer fram. Dessutom, snacka jag hade kul när jag tog bilderna.
såg du gillar att bara måla tårna på ena foten eller har det regnat bort? 🙂
Skrivet av stefan 2010-08-06 kl 06:07
kajsalisa svarade 6 augusti 2010 klockan 15:55:
Jag började med den, sen fick jag springa till bussen. Tar en om dan:)
Muahahaha, du äger 🙂 Ligger på framsidan på Bloggportalen gör du också 🙂
Skrivet av Diana 2010-08-06 kl 00:33
kajsalisa svarade 6 augusti 2010 klockan 15:57:
Jag brukar ligga där mitt i natten, när ingen läser bloggar.
Ja men det blev ju en alldeles utmärkt bild ändå, det är bara att gratulera. Men du svarade inte på min fråga, behöver du en groupie? Jag behöver ett givande jobb 😛
Skrivet av Anders Jolle 2010-08-05 kl 23:51
kajsalisa svarade 6 augusti 2010 klockan 07:21:
ha ha, grupie, akta dig för fan, sliter ut ett par i veckan. Har mängdrabatt hos kiropraktorn, jag lämnar in dom till efteråt. Några få fixar han så jag kan köra dom på halvfart ett par dar, men dom flesta kasserar han direkt. Räcker med att metrobloggen krånglar. Vill inte förlora läsare på fler sätt.
Jaha så är Björklund på G igen … vicken litten patetisk fd stridis han är.. några krigsskador kan han inte ha ? förmodligen har han sniffat på någon gammal senapsgas på logementet innan han blev spjutspets i Arrogansen
Skrivet av Lars 2010-08-05 kl 17:32
kajsalisa svarade 5 augusti 2010 klockan 23:26:
Fast det är ju Sveriges kreativaste parti,dom andra försöker ju lösa verkliga problem, Folkpartiet hittar på egna.
Hehe så träffsäkert o bra inlägg, jag tror du har stora förutsättningar att en dag få byta karriär faktiskt. Kanske författare, skribent, kolumnist eller kåsör, vilket får mig att undra om du behöver en groupie i framtiden?
Sedan en annan grej, dina dikter. De är ju så jäkla bra! Har du kanske samlat alla på samma ställe någonstans så man kan få läsa fler?
Skrivet av Anders Jolle 2010-08-05 kl 11:26
kajsalisa svarade 5 augusti 2010 klockan 23:37:
Tack. Tyvärr finns det ingen gömd diktsamling. Hittar på dom efter hand när jag inte hittar några andra bra infallsvinklar. Den här skrev jag kvällen innan efter att jag läst väderleksrapporten. Sen tog jag med kameran för att få ett par bilder till och det rullade bara på. Men man måste ha lite tur ibland också, Bilden på bussen är inte den som stänkte ned mig utan den jag klev av när jag var framme. När jag stod på busshållplatsen drog jag ned bländaröppningen så mycket det gick. Eftersom tiden på kameran blir längre, så räknade jag med att regnet skulle synas på bilderna. Jag glömde ställa tillbaka tog ett kort och fick den där bilden med fartkänsla av en slump.
hahaha, den dikten var ju riktigt bra. varför kan det inte ha lite humor på SVT och säga något liknande vid nyhetsammanfattningen? Hmm …
Den dagen du tar på dig gummistövlar blir det säkert sol på eftermiddagen. 😛 Slår nästan aldrig fel
Skrivet av Ann-Sofie (Fiddeli) 2010-08-05 kl 01:57
kajsalisa svarade 5 augusti 2010 klockan 23:39:
Precis, och då blir dom blöta innifrån istället. Kanske skulle ha ett par svarta sopsäckar i fickorna:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: