• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 17 andra följare
  • Kategorier

ROCK AND ROLL OCH FEMINISM

Crucified Barbara

Det verkar som KajsaLisa blir borta ett tag till så jag kladdar vidare här.

Hon ringde mig och recenserade mitt förra inlägg, Hon höll inte med om att det gick till så, men hon har i alla fall humor. Nu skall jag vara lite seriös och gnällig. Jag har skrivit om det här i min egen blogg som jag inte tänker länka till. Jag undrar bara vad är det för fel på Rockmusik?

Nu syftar jag på rockmusik i media. Speciellt radio och tv, det finns en rockkanal i radion 106.3 okej 106.7 också, men där får man knappt höra något nytt.

Hammerfall

Det verkar som den här musikstilen inte existerar i TV allt man får se är en massa Idolkids och Schlager fast Hammerfall ihop med Sonic Syndicate nyligen nästan fyllde hovet. Så det är ingen smal musik jag pratar om.  Svensk hårdrock verkar större ute i Europa och USA än vad den är i Sverige. Vi har väl aldrig haft så många bra band i det här landet.

Faktum är att dom youtubeklipp som KajsaLisa länkat i den här bloggen är det mesta Svenska band. Men dom finns knappt i Radio och TV Jag har inget emot varken Håkan Hellström eller Veronica Maggio, men det finns även andra artister som folk vill se.

Sonic Syndicate

Skärpning.

Men det finns något som tydligen är värre än Hårdrock. Nämligen tjejer som spelar rock. Sånt får inte förekomma, skulle det hända så skall dom medetsamma in i popfacket. Detta verkar gälla även internationellt.

Ta till exempel Sahara Hotnigths. Jag köpte deras första CD och blev lite besviken. Gillade inte sången, men attityden var den rätta så om dom bara får växa till sig lite så blir det nog bra. Andra CDn: nu började likna något, kul bra tjejrockband är man inte bortskämd med.

Tredje CDn, Hot night crash skitbra, men resten ? Nu hade  skivbolagens stylister satt klorna i dom. Nu blev dom ett Popband, sen vart dom även Sveriges mest välklädda band.  Ni ser all attityd borta. Anpassad så någon genomsnittlig människa skall uppskatta det.

Nu kanske tjejerna gjorde ett eget val, men det jag reagerar över är att dom inte är ensamma om det här. Vad hände egentligen med tjejen i Lambretta eller ta ett av KajsaLisas och mina favoritband, The Donnas. Fyra kaxiga tjejer från North Carolina. Slog igenom som tonåringar. Släppte två skitbra CD Turn 21 och Spend the night. Sen kom Gold Metal inte direkt dålig men väldigt poppig  meanstream och med ett sockersött omslag. Som tur var insåg dom vad dom höll på med, bytte bolag och släppte Bitchin, deras bästa CD hittils.

Jag och KajsaLisa var och såg dom på den turnen, nu var attityden tillbaka. Fyra ascoola tjejer, som körde låtar om hur dom festade och dumpade killar. En sorts feministisk Rock and Rollmyt helt enkelt. Behöver jag tillägga att det var ett jävla röj också.

Jag såg en video från Avril Lavines senaste CD var rätt poppig den med. En tjej som verkar ha egen vilja och köra ett eget race är Pink, hennes attiyd och en del låtar gillar jag, men hon passar inte in i Rockfacket.

Men visst finns det tjejer i Rockvärlden. Sångerskorna i Nightwish och Evanescence. Sonic Syndicate har ju en kvinnlig basist och det finns flera. Men det verkar fungera så, att dom måste ha fyra manliga rockmusiker med sig, som skyddar  från skivbolagsstylister som vill slå in dom i glanspapper och cellofan.

Okej alla som inte håller med mig:

Den dagen jag ser Dregen i en sockersöt poppig video iklädd Håkan Hellströms sjömanskostym så skall jag erkänna att jag har fel.

Tjejerna i videon såg vi som förband till Hardcore Superstar för några år sedan. Dom här rår knappast stylisterna på, när dom låter Marschalstärkarna ljuda så sitter skivbolagsgubbarna som spottloskor på väggen mittemot. Här är det spandex nitar och läder som gäller. Svenskt band som aldrig lär dyka upp i TV4.


Nu tror jag  att jag hörde ljudet, från det trasiga avgassystemet på KajsaLisas Toyota utanför. Hon är tillbaka från Malmö. Jag släpper det här inlägget och smyger tillbaka till min egen blogg. Kul att ses.

Linda

Skrivet av kajsalisa 14 april 2009 klockan 18:42

Kommentarer

Jag fattar inte hur jag har kunnat missa CB. Jag är kär!
Skrivet av RockChick 2009-04-26 kl 21:14
kajsalisa svarade 27 april 2009 klockan 00:26:
Därför att Tv bojkottar rockmusik, hittar hela tiden nya svenska band på Youtube som jag missat ……. KajsaLisa
Sonic Syndicate är riktigt bra, gav dem precis 4 av 5 i min recension!
Skrivet av Metalnallen 2009-04-18 kl 11:41
kajsalisa svarade 18 april 2009 klockan 13:17:
Kul jag har precis köpt deras nya CD men inte hunnit lyssna in mig på den än, får göra ett ryck ………..KajsaLisa
Shit vilken bra video med Crucified Barbara!
Skrivet av MarySaintMary 2009-04-14 kl 20:51
kajsalisa svarade 14 april 2009 klockan 22:22:
Håller med, den är asgrym, passade bra till inlägget eller också skrevs inlägget till videon. Måste fråga Linda……….KajsaLisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: