• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 17 andra följare
  • Kategorier

DATASPEL VS ROBINSON

Tänk dig att du står och väntar på bussen som är försenad, bredvid dig står en mörkhyad tjej. Ni är helt ensamma och börjar småprata.

Av någon anledning börjar hon berätta sin livs historia, hon kommer från något av alla helveten på jorden Sudan , Darfur, Kongo-Kinshasa, whatever.

Plötsligt svarar du: Sa du svält, kul det har jag erfarenheter av, vi har det som TV underhållning på Lördagar, har du sett Robinson.

Det här inlägget skall alltså handla om det TV- program jag hatar mest. Men jag tänkte börja att jämföra med en annan företeelse nämligen dataspel.

För ett tag sen, körde Janne Josefsson programmet Debatt i TV, där folk satt och förfasade sig över hur avtrubbade ungdomar blev av att spela våldsamma dataspel. Det var då jag fick iden till det här inlägget, men jag ville vänta till Robinson drog igång för att se om allt följde samma mönster som tidigare.

Vilket det naturligtvis gjorde.

Tidningarna är fulla av skiten, det hände nästan en olycka med båtarna vid landstigningen p.g.a ett tropiskt oväder, låter väl kul och hur är det egentligen?   Har dom det inte lite för bra, svälter dom tillräckligt, mår dom verkligen så dåligt som vi vill. Flera har fått vätskebrist eller blivit sjuka, kan ingen ramla ihop och dö så det blir lite aktion. Snacka om avtrubbning.

Jag frågar bara, var håller kritikerna hus? Janne kom igen nu.

Jag drar alltså följande slutsats, med tanke på skolmassakrar och liknande händelser.

Påtända tonåringar med taskig självkänsla som bär automatvapen i skolan, skall undvika dom våldsammaste dataspelen. Annars kan det gå illa. Medan däremot Robinson riktar sig till en lite äldre publik som på ett mer seriöst och vuxet sätt vill plåga ihjäl folk.

Ni kan ta det lugnt alla kids, era Morsor och Farsor är värre än er så det är bara att fortsätta spela. Skulle ni mot all förmodan ha ett skarpladdat maskingevär under sängen, så kör Super Mario eller Donkey Kong i stället, så det inte händer något.

Nytt för i år i Robinson är att dom skall äta spindlar i stället för ris och bo i geggamoja. Ändå klagar publiken på att dom är mesiga, vad begär folk egentligen ? Skall dom gräva ned sig i gyttjan och äta upp varandra.

Har fick ni på TV-4 ett uppslag till nästa säsong, Kannibal-TV vore väl inte helt fel.


Men varifrån kommer allt skit egentligen. Jag har faktiskt hittat Robinsons föregångare nämligen TV-sporten. Det låter kanske underligt men jag skall förklara.

Bägge programmen riktar sig till samma personlighetstyp, nämligen Soffpotatismachon. Tänk er själva två starköl framför tipsextra på Lördagar, sen sitta och vråla in i TVn hur dom skall passa bollen i direktsändning på andra sidan Nordsjön. Den här personen skulle antagligen själv ta bilen, om han skulle förflytta sig över en sträcka som motsvarar en fotbollsplan. Men fotboll det kan han, i alla fall så länge han slipper vara med själv. Okej alla är inte så här men det finns en del.

När Robisson dök upp såg han nya utmaningar, nu dög det inte längre att sitta i soffan med en Bingolott längre, nu fick han möjligheten att rapa och prutta med en skål ostbågar i knät och ha åsikter om folk som svälter, han hade blivit en hårding.

Nu kommer ni väl med det vanliga argumentet att dom är ju där frivilligt. Javisst, men jag tycker ändå att det är värre att tortera frivilliga, än att skjuta ihjäl folk som inte finns, Dataspelarna vann igen alltså.

Men jag kan gott hålla med om att det finns idioter på bägge sidan om TV-rutan. Själv har jag cyklat till jobbet hela vintern i kyla, regn, snöslask och storm. Men jag har inte lidit ett dugg, rätt kläder och dubbdäck gäller, jag har varken blivit blöt eller frusit. Stundtals har det vart rätt mysigt att stänga igen skaljackan så man bara haft en liten glugg för ögonen och titta på ovädret utanför. Dessutom har jag ätit en näringsrik frukost innan, som inte består av spindlar.

Men jag skulle aldrig ställa upp på att cykla i tshirt och sandaler i det vädret bara för att någon halfet idiot som vuxit fast med ett fett arsle i TV- soffan har en massa åsikter om jag är hård eller inte.

En sak till bara, blir du inkallad till Chefen dom någon gång under den närmsta tiden och uppsagd, så gå inte på den där grejen dom kör med finanskrisen. Han har sett på Robinsson  blivit känslomässigt avtrubbad och kör en social massaker på avdelningen. Kolla om du inte ser någon kruka i rummet med handskrivna lappar i.

Appropå TV sport och folk som saknar självkännedom, för några år sedan när Anette Nordgren och dom andra tjejerna i Curlinglandslaget sopade banan med konkurenterna i OS. Uttalade sig gubbarna i TV-sporten att det inte rockade fett om damcurling. Alltså medelålders gubbstruttar i vinröda kavajer och slips, ni hör väl själva hur patetiskt det låter. Tjejerna gav igen och spelade in den här videon med Hammerfall, rätt kul.Janne Josefsson kom och hjälp oss nu innan vi blir helt avtrubbade.

KajsaLisa

Skrivet av kajsalisa 27 mars 2009 klockan 02:48

Kommentarer

Ibland förvånas man av dina analyser. Men det är alltid trevligt att läsa.Håller dock med om att det hade varit trevligt med lite med ”action” i robinson.
Skrivet av IronGirl 2009-03-29 kl 05:57
kajsalisa svarade 29 mars 2009 klockan 11:42:
Tack, ibland förvånas jag av verkligheten när jag försöker analysera den……..KajsaLisa

4 svar

  1. Fin blogg du har. Sexigt 😉

  2. Om inte annat så ser du det på alla mina stavfel *skratt’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: